top of page

En iyi 10 çocuk kitabı -0 yaştan itibaren-

Güncelleme tarihi: 5 May 2020


Kitabın iyisi kötüsü olur mu bilmem. Zira kitap kurtları olarak, hiçbir kitaba kötü demeye dilimiz varmaz. Ama sevdiğimiz kitaplar arasından en çok sevdiklerimizi listelemek, hiç fena olmaz diye düşündük. Fotoğrafları bilerek evde var olan halleriyle çektik. Yırtılıp yapışmalarında, kırışıp eskimelerindeki yaşanmışlıkları paylaşma fikri hoşumuza gitti.


Siz de çocuğunuzla kitap okumayı seven ebeveynlerdenseniz, umarım bu listeyi faydalı bulursunuz. En çok sevdiklerimizden başlıyoruz.


1 ve 2- Ciara Flood kitapları : ' Ah şu yaramaz tavşanlar ' ve ' Kusursuz piknik '


Evde oylama yaptık ve herkesin tartışmasız en sevdiği iki kitabın yazarı ve çizeri de aynı. İddia ediyoruz; bu kitapları alıp da beğenmeme ihtimaliniz yok.

Hayattan, ilişkilerden mesajlar da içeren, hatta büyükler olarak bizi düşündüren, çizimlerindeki detayları i-na-nıl-maz derecede ince ve güzel, karakterleri çok bizden, hikayeler çok akıcı...



3- Mutlu Su Aygırı.


Kitabın içinde geçen su aygırının söylediği şarkıyı evde az mırıldanmadık. Kendi olmanın, olduğu gibi olmanın değerini anlatıyor.









4- Çaya Gelen Kaplan


Bu kitapta ve çizimlerinde içimizi ısıtan bir şeyler var :) acaba size de aynı hisler gelir mi?



















5- Pembe Canavar


Farklı olmaktan korkmayan, keşfetmeye cesareti olan, mutluluğu aramaktan hiç vazgeçmeyenlere. PS; aynı yazarın 'Üç Gözlü Kurbağa'sını da bu fotoğrafa ekliyoruz. O da çevre bilincini çocuklara aşılayan, bunun için herkesin bir şeyler yapabileceğini hikayeleştiren güzel bir kitap.



6-Yazı Yazan İnekler


İnekler yazı yazar mıymış hiç, daha neler! :) Bu hayatta bir şeyleri talep etmek herkesin hakkı değil mi?











7- Önce Hayal


Yeni çıkmış kitaplardan biri. Bizim çok hoşumuza gitti. Terzi Joseph ile birlikte siz de hayal kurup, onu kalbinize koymayı öğreneceksiniz.












8- Yağmur


Büyükbabası ile yağmurun tadını çıkaracak güzel bir gün geçiren çocuğun hikayesi. Sabretmeyi öğrenmeye çalışırken, hayal gücünü de genişleten bir kitap.

















---- Burdan itibaren daha 1,5 yaş sonrasına hitap edecek kitaplara geçiyoruz.---


9-Dokun Sihirli Ağaca


Çocuklar interaktif iletişim kurabilmeye başlarında bu kitabı okumak keyifli hale geliyor. İçinde çok basit çizimlerle , yazısız doğanın- ağacın mevsimsel döngüsüne şahit olacaksınız. Beraber ağacı okşayıp hatta gıdıklarken çok eğleneceksiniz.









10- 'Bostancı Burcik '


Ekoloji alanında yayınlar çıkaran Sinek sekiz'in, 2 çocuk kitabından biri. Topraktan giderek uzaklaşan modern hayattaki yeni yaşam tarzlarımıza ilaç gibi. Çocuklara köy hayatını tanıştıran, tohumdan hasata bilgiler veren güzel bir kitap.









Ek 1: 0-1 yaş arası bu kalın kapaklı ve bol resimli iki klasikten de çok faydalandık.

Erik Carl'ın meşhur Aç TırTıl'ı, ya da 'Bu Kimin Gözü?' gibi örnekler.


Ek 2: İki yaş sonrası tekrar tekrar okunabilen, içinde çok yönlü bilgi ve hikaye bulunduran bir öneri daha gelsin; 'Dünyanın Öbür Ucunda ne var? '


Adeta bir çocuk ansiklopedisi gibi. İçindekilerin yarısından fazlasını biz de bilmiyorduk. Beraber dünyanı keşfetmek için renkli çizimleriyle oldukça kapsamlı. Çocuklar dünyada yalnızca kendi coğrafyalarının var olmadığını, başka başka hayatları, kültürleri, bitki örtüsünü, kıyafetleri görebiliyor.









Bol kitaplı günler dileriz, kocaman sevgiler!



312 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page