top of page

En çok kullandığımız ürün: Öğrenme kulesi

Güncelleme tarihi: 5 May 2020

Neden mi?



Geçen gün eşim bana, en çok hangi ürünümü sevdiğimi sordu. Oldukça zorlandım. Hepsini farklı açılardan seviyor, başka şekillerde faydalanıyorduk.


Biraz düşündükten sonra sorunun formatını kafamda çevirdim. Hangi ürün olmazsa çok zorlanırdık? Hangisi elimiz ayağımız oldu? Bu şekilde düşününce cevabımdan emin oldum : öğrenme kulesi!


1,5 sene önce Türkiye'de öğrenme kulesi tasarımı olan profesyonel bir marka yoktu. Oğlumun yürüme seviyelerini çoktan aşıp, tırmanma seviyesinde rekorlar kırmaya başladığı dönemdi. Sanırım yaklaşık 13-14 aylıktı.


Mutfakta her şeyi birlikte yapmak istiyor, tezgahın üstünde neler olup bittiğini merak ediyordu. Sandalyenin üstüne çıkarmak ise tam bir eziyetti. O kadar hareketli bir bebeği, bir elinizle sandalyenin üstünde tutup desteklerken, diğer elinizle bir şeyler yapmak beraber kaliteli zaman geçirmekten çok uzak oluyor. Güvenlik stresi odaklanmanızı önlüyor.


Çareyi internetten bulduğumuz 'kendin yap'(DIY) tariflerinden birinde bulduk. Çok yaygın bir method olan İKEA sandalyeyi, kendi çizimimle bir marangozhanede öğrenme kulesine dönüştürdük.

Eve gelip ilk denemeyi yaparken ise şok olduk. Oğlum tek bir hamlede, sanki hep kullanıyormuşçasına tırmanıverdi. O günden bu yana(2,5 yaşında), hemen her gün kullandığımız tek eşya oldu. 'Kule, kulemi istiyorum!' diyerek, nice yemek hazırlıklıklarına, su oyunlarına, ayak üstü atıştırmalıklara dahil oldu. Artık özgürce istediği yere çekip yanımıza sokuluveriyor.



Bizim tasarladığımız öğrenme kulesi ise, o ilk yaptırdığımız öğrenme kulesinin çok daha gelişmiş versiyonu. Tırmanma açıklığını, platform yüksekliğini oğlumun kullanışına ve yaşadığı sıkıntılara göre geliştirip iyileştirdim. Platform genişliğini ise, hem mutfakta en az yer kaplayıp, hem çocuğa yeterince ferahlık sağlayacak şekilde tasarladım. Oğlum büyüdükçe daha hareketlendiği için, ürünün ağırlık merkezini, sallanma ve devrilmeleri en aza indirecek şekilde tasarlamayı da unutmadım.


SONUÇ:

Kısaca, eğer tek bir ürün alacak olsaydım; sanırım bu öğrenme kulesi olurdu:)







1.427 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page